Jump to the following:

OS uses cookies to improve this website. Read about cookies

  • twitter
  • Google+
  • facebook

OpenSpace Forum

Possible bug: markers with web-links don't work on mobile

beermad
    • 13 January 2015 01:24PM
    • 921 Views
    • Visits: 142
    • Discussions: 4
    • Responses: 15
    • Registered: 20 August 2013 08:52PM
    • Last active: 25 May 2017 02:42PM

    It seems that map markers which should trigger links don't work on mobile devices. Or at least on Android (I've tried two different browsers on my own Moto G as well as the browser in an emulator I use for app development.

    Demonstration:

    On a "normal" computer:
    * go to http://www.suffolkcamra.co.uk/pubs/place/53
    * click on the "Map" tab
    * Click on any of the markers on the map.

    The browser opens the page relevant to that pub.

    Now do the same thing on the browser on an android device and nothing happens when you click on the marker.

    My first thought was that I'd screwed something up in my design (I actually discovered this when doing a redesign and hadn't realised that the original site was also not working). However, I think this is a bug in the Openspace code, since if you go to the code playground at http://www.ordnancesurvey.co.uk/business-and-government/help-and-support/web-services/code-playground.html then click "linking a marker to a website", the same problem manifests itself.

    I only have limited devices to test this on, but I get the same problem with my ancient Nokia N900, so evidently it's not just Android devices.

    Could it be a general problem with touchscreen devices? Perhaps the event triggered by a tap on one of these is subtly different to a click on a desktop an the Openspace code isn't catching it?

    7 responses

    OS OpenSpace TeamOS OpenSpace Team
      • 23 January 2015 10:57AM
      • 769 Views
      • Visits: 12,881
      • Discussions: 127
      • Responses: 1,246
      • Registered: 31 January 2008 01:50PM
      • Last active: 1 June 2017 08:04AM

      Hi Tony,

      Thank you for bringing this to our attention - I will forward it to the relevant team to have a look into and will let you know of the outcome.

      Kind regards,

      OS OpenSpace Team

      beermad
        • 7 May 2015 08:19PM
        • 692 Views
        • Visits: 142
        • Discussions: 4
        • Responses: 15
        • Registered: 20 August 2013 08:52PM
        • Last active: 25 May 2017 02:42PM

        Hi team,

        Any progress on this? Since at least a third of visitors to my site are using mobiles, I'd really love to be able to stop transferring them to Google maps so they can actually tap on my icons to go to the pubs on my maps.

        beermad
          • 25 May 2017 02:44PM
          • 165 Views
          • Visits: 142
          • Discussions: 4
          • Responses: 15
          • Registered: 20 August 2013 08:52PM
          • Last active: 25 May 2017 02:42PM

          Evidently not something that's going to be fixed, then?

          ChrisA
            • 29 May 2017 09:11AM
            • 152 Views
            • Visits: 0
            • Discussions: 0
            • Responses: 1
            • Registered: 29 May 2017 09:05AM
            • Last active: 29 May 2017 09:05AM

            Hello Tony, I was just passing your post and while I can see the map, if I click the marker nothing happens. By this I mean I get the map up for a pub, go to map and clock the icon on the map for the pub. Just thought I'd help - running up to date Samsung S5.

            Cheers, Chris

            Update: Ahh, I actually followed your instructions this time and you're right, clicking one of the markers on the map including all pubs, does not work.

            reedsadler
            • Reed
            • Rating: 23 points Intermediate
              • 5 June 2017 07:13PM
              • 130 Views
              • Visits: 151
              • Discussions: 5
              • Responses: 13
              • Registered: 2 October 2010 01:14PM
              • Last active: 5 June 2017 06:47PM

              I was attempting to demonstrate the beauty of my OS page at www.aplaceonthemap.com/OS/bh.php to someone with an i-pad. It didn't matter how she rubbed/thumped the markers - nothing happened. I haven't investigated - the page doesn't get much use, but I notice that (for example) in May I have the following not found - 404 - URLs :-

              /apple-​touch-​icon.png 200
              ​/apple-​touch-​icon-​152x152.png 199
              ​/apple-​touch-​icon-​152x152-​precomposed.png 199
              ​/apple-​touch-​icon-​precomposed.png 198

              These mean nothing to me.
              The web page was not written with tablets or smart phones in mind, but does this suggest a similar problem?
              Regards
              Reed.

              shabdaclinic
                • 13 June 2017 07:11AM
                • 112 Views
                • Visits: 0
                • Discussions: 0
                • Responses: 0
                • Registered: 13 June 2017 07:03AM
                • Last active: 13 June 2017 07:03AM

                This is the new informations for me.this is such an informative news.this article is useful for all people.thanks a lot for sharing such a useful post. hearing aid kottayam

                laundry
                  • 14 June 2017 05:03AM
                  • 107 Views
                  • Visits: 0
                  • Discussions: 0
                  • Responses: 0
                  • Registered: 14 June 2017 04:51AM
                  • Last active: 14 June 2017 04:51AM

                  Here describe about the web links in mobile phones.this article fully describe about this method.i really like to read this article.thanks a lot for sharing this post. laundry service in Vaishali

                  Please login or sign-up to respond to this discussion.

                  © Ordnance Survey 2016